"Mr. Kiyosaki, az Ön tanításainak ideje lejárt! Adja át a helyét!"

2000 tavaszán került először kezembe Robert Kiyosaki Gazdag papa, Szegény papa c. könyve.

Ezt is és a többit is sorban legalább kétszer kiolvastam, kijegyzeteltem. S ahogy ezt Doubrovszky Gyuri, a Bagolyvár Kiadó-tulajdonosa magára nézve is mondta, "meghoztam addigi életem legrosszabb befektetési döntéseit..."

Nos, azért én vagyok a felelős és nem Mr. Kiyosaki...

De mindig is hiányzott nekem valami Mr. Kiyosaki elméletében. Az elmúlt 9 év cégépítési és vállalkozás fejlesztési projekjeim során egymás után tanultam meg, hogy melyik model miért nem működik. Azonban olyan vagyok mint Edison, Ő sem adta fel, míg a végén valóban felfedezte az izzót...

Nos, tud valamit Bob Proctor, amit évek (évtizedek) óta eredményesen működtet.

Tegnap megismervén az Ő vállalkozói jövedelem teremtő (és termelő) technológiáját, fogalmazódott meg bennem, hogy Mr. Kiyosaki és az Ő 3 passzív jövedelem termelő típusa az általános iskola, az én elmúlt 9 éves üzleti tapasztalataim a középiskola, azonban itt az idő továbblépni és aktívan elkezdeni a FELSŐFOKÚ tanulmányokat vállalkozói jövedelem teremtés területén...

Gyere ismerd meg Bob Proctor "több forrású jövedelem teremtő technológiájának" az alapjait és vegyél részt egy versenyben!

Bob Proctor elmélete szerint (amely nagyon ismerős lesz Neked, ha Kiyosakin nevelkedtél, de kérem olvass tovább és figyelj a részletekre!) 3 jövedelem teremtő stratégia létezik:
 1. M1: amelyet a lakosság 96 %-a működtet. Amikor az idejüket pénzért (fizetésért) "fektetik be". Ezen a munkavállalói piacon túl nagy túlkínálat, és limitáltak és nagyon korlátozottak a kereseti lehetőségek.
 2. M2: a lakosság 3 % működteti, és pénzt fektetnek be pénzért.
 3. M3: az a jövedelem teremtő kategória, amelyet a lakosság 1 %-a működtet és a jövedelmek 96 %-a áramlik így hozzájuk, amikor is az idejüket többszörözik meg olyan, általuk kitalált és működtetett ún. "több forrású jövedelmekkel". Azaz ennek révén tudják a jelenlétüket kiterjeszetni messze a személyes kereteiken túlra, ezáltal még több embert kiszolgálni, s így még több M3-as jövedelmet teremtvén maguknak.

És itt ránk nézett Bob Proctor, és kérte, hogy álljunk neki ötletelni, s szedjünk össze minél több ilyen M3-as passzív jövedelem típust!

Kedves Blog-olvasóm!

Íme meghírdetem itt a blogban a VERSENYT!

Feladat, hogy szedj össze minél több ilyen M3-as passzív jövedelem típust! Olyat, amilyeneket Te az elmédből intenzív gondolkodás és teremtés útján tudsz megteremteni.

FONTOS: hogy tudj kinézni a "DOBOZODBÓL", azaz láss a paradigmáid mögé! Légy kreatív, hidd el megéri.

A DÍJ, annak jár, aki a legtöbb igazán eredeti M3-as passzív jövedelem forrást szed össze és írja ide a blogba.

...és a DÍJ: egy 1 órás skype konzultáció énvelem cégépítés, üzleti célkitűzés és megvalósítés témában.

Hajrá, ez egy nagyon izgalmas és kreatív folyamat!

A Te üzleti sikereidért!

Attila

Ui: http://www.valositsd-meg-uzleti-almaidat.hu/

Hozzászólások

 1. 2009, március 4 - 17:38

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  sziasztok

  hittem benne, de most hogy működés közben élvezem gyümölcsét már szinte istenítem aki ezt a roppant egyszerű dolgot ki fel vagy megtalálta :P
  egyszerű mint a pofon
  Célmappa, Céltábla, Vágynyilatkozat stb. :P
  tegnap felírtam hogy ezt a munkát ma meg akarom nyerni, reggel még ébredés után rámeditáltam és 10-13:00 tartó tárgyalás felénél már én voltam a nyertes :P utána már csak szinte baráti beszélgetéssé redukálódott a tárgyalás
  z ugyan nem M3, de már az is fel van jegyezve így jobb ha vigyázol világ mert megállíthatatlanul jövök :D

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 2. 2009, március 2 - 23:21

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Kihelyezni automatákat több helyre, felvenni egy embert a szervízre, utántöltésre és a pénz beszedésére.

 3. 2009, március 2 - 23:02

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy adott (kb. bármilyen) szakmában onmagamat, mint márkanevet felépíteni és utána más emberekkel elvégeztetni a munkát az én nevem alatt. Pl. www.tothandras.hu, Hajas szalonok - de tőlük eltérően kiszállni a cég operatív teendőiből.

 4. 2009, március 2 - 22:49

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy automatikusan működő internetes hirdetési rendszer kialakítása és működtettetése.

 5. 2009, március 2 - 22:47

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Öröklés, lehetőleg minél távolabbi rokontól.

 6. 2009, március 2 - 22:46

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Megfelelő számú gyermek vállalása ahhoz, hogy a családi pótlékból és szociális és egyéb segélyekből meg tudjunk élni. :)

 7. 2009, március 2 - 22:44

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Érdekes, a legalapvetőbbet nem írta senki: egy megfelelő összegű tőke felépítése és a kamatokból való bevétel, mint passzív jövedelem.

 8. 2009, március 4 - 00:49

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  Azért mert ez M2 típusú jövedelem, és az M3 keresése volt a feladat :-)

 9. 2009, március 5 - 14:28

  Pongor-Juhász Attila

  A vagyon összehozása sem biztos, hogy csak M2-es jövedelmekből áll. Lehet benne jó sok M1-es, de a működtetése, az már valódi passzív M3-as!

 10. 2009, március 2 - 18:09

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  sziasztok

  kedves Imi egyetértek veled az M3 kulcsa a kreatív emberi elme és tudat.
  ennek már csak azért is örülök mert még jobban tudatosult bennem hogy én is bármikor bármilyen M3-at létre tudok hozni, be tudok vonzani :P
  a felsorolásod a típusok között tetszett
  így én viszont 1-es rajtszámmal a kreatív elmét jelöltem volna meg

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 11. 2009, március 2 - 15:25

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  Nem írnám le Kiyosakit ennyire: ha a négy negyedet megnézem, akkor M1 típusú a bal térfél (A és E), M2 típusú a jobb alsó (befektetők) és az M3 típusú a C negyed nagy része. És az M3-hoz tartozik még a B negyed egy része is, ami nem pénz hanem munkabefektetéssel létrejövő B típusú jövedelem (pl. a jogdíjak). Vagyis Bob Proctor és Kiyosaki felosztása megfeleltethető egymásnak: ugyanarról beszélnek csak más megközelítésben.

  A C negyed lényege az, hogy RENDSZERT kell építeni, olyan rendszert, ami önműködő. Az igazi C negyedes pedig azért nagyon ritka, mert a hazai cégtulajdonosok nagyobb része nem egy rendszert működtet, hanem saját maga dolgozik a cégében, vagyis inkább E negyedes, mint C. A C akkor igazi C, ha hosszú időre el tud menni szabadságra úgy, hogy közben nem csökken a cég bevétele. Ezért olyan ritka az igazi, folyamatosan áramló passzív jövedelem.

  Tudom hogy Bob Proctor nagyon meggyőző élőben, nekem is nagyon hasznos információk ezek, de azért ez is csak egy másik megközelítése ugyanannak a "fekete doboznak" aminek a felszínét kívülről kapargatjuk. Alapvetően arról van szó, hogy hozz létre valamit, amire van igény (vagy ha nincs akkor teremtsd meg hozzá marketinggel) és utána adj el belőle minél többet. Ez utóbbihoz kell a RENDSZER, ami helyetted dolgozik.

  Vagyis kell:
  - egy jó termék
  - és kiváló értékesítési rendszer

  (Nem véletlenül írtam az utóbbihoz a kiválót, a kettő közül az a fontosabb)

  Nagyon sok jó ötlet már elhangzott, volt aki konkrét dolgot írt, volt aki általánosabb megközelítésben próbálta. Az eddigiek nagyjából ezek, némi kiegészítéssel:

  1. infótermékek (az oktatás automatizálása)
  2. franchise jog eladása (márkaépítés)
  3. franchise megvétele és működtetése (üzlet üzemeltetése)
  4. előfizetéses rendszerek
  5. film, zenemű jogdíjai
  6. termék szabadalom
  7. szabadalom megvásárlása és gyártás megszervezése (ipar)
  8. termék megvétele és értékesítése (kereskedelem)

  Ez még mindig csak néhány példa, de az látszik hogy szinte minden területen lehet passzív jövedelmet találni. Az M3 annyival "fejlettebb" mint az M2, hogy nem egy már meglévő dologba fektetsz, hanem te hozod létre vagy a terméket (2,5,6) vagy a rendszert (3,7,8) vagy mindkettőt (1,4). Minden esetben a KREATIVITÁS az értékteremtés kulcsa.

  Egyik korábbi hozzászólásomban úgy tűnhetett, hogy viccelődöm, amikor azt írtam hogy én is M3 típusú jövedelemforrás vagyok. Pedig ezt nagyon komolyan gondoltam. Valójában mind azok vagyunk! Mi vagyunk az M3 típusú jövedelem igazi forrásai. A kreativitásunk a kulcs, ami működésbe hozza a kerekeket. Az elme hozza létre azokat a csodás termékeket vagy rendszereket, ami a fantasztikus mennyiségű passzív jövedelmet termeli nekünk.

  Mosolygós szép napot kívánok :-)

  Imre

 12. 2009, március 1 - 09:33

  Schilling Péter (nem ellenőrzött)

  Sziasztok!

  Mivel eredetileg mérnök vagyok ezért tudom,
  hogy egy jól elkészített szoftvermegoldás
  kiváló M3 jövedelem forrás lehet.

  Nem is kell teljesen működő szoftvernek lennie, mint egy szövegszerkesztő, elég, ha képes beépülni egy másik alkalmazásba és ott feladatokat megoldani, amit az eredeti szoftver nem tudott megoldani.

  Gondolot itt olyan programokra, mint az egér mozgatásra a szavak felett megjelenő szótár program, amit nem tudom, hogy a hazai cég (Egeres :)) talált e fel, de ha nem a konkrét szoftvert adná el, hanem a megoldást, aminek a segítségével a világ bármely táján lehet ilyen szótárt készíteni, az is jó M3 jövedelemforrás.

  Péter

 13. 2009, február 28 - 23:26

  Sas Frici (nem ellenőrzött)

  Attila! Meg ne bántódj azon, amit írok!

  Ha jól értem, mi tesszük élővé a blogodat hozzászólásainkkal és ötleteinkkel (így nem kell a tartalom megalkotásával foglalkoznod, hiszen elvégezzük helyetted mi) és még ötleteket (esetleg partnereket is) gyűjtögetsz további üzleti vállalkozásaidhoz.

  Mi invesztálunk az időnkből és az ötleteinkből a Te sikeredbe. Így valóban M3-as jövedelemre tehetsz szert, hiszen mi dolgozunk helyetted (állítólag te vagy a tanácsadó, mégis mi adunk ötleteket).

  Minket pedig kifizetsz időnként válaszaiddal ("strokot" adsz, bár a tranzakciók száma nem egyenlő azzal, amit mi adunk neked) és a nyilvánossággal, amikor megjelenteted az általunk leírtakat.

  Ez egy igazi M3-as modell.

 14. 2009, február 28 - 20:34

  Vida Ági (nem ellenőrzött)

  Corey Rudl volt ennek az egyik mestere. az emberek imádták a kurzusát, amin megtanította, hogyan keress magadnak üzleti partnereket az interneten. A sok lelkes tanítvány el is kezdett más honlaptulajdonosokat megkeresni, de ez nagyon macerás volt, óriási szükségük lett volna egy eszközre, ami ezt megkönnyíti nekik. Coreynak meg pont volt egy szoftvere, ami automatizálta az egészet :) (lehet, hogy ez csak legenda, de állítólag még mindig termeli ez neki a pénzt, pedig már régóta nincs köztünk)

 15. 2009, február 28 - 18:12

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  sziasztok

  hát egy két dolog még eszembe jutott :P
  én jelenleg építőipar területén dolgozom és most már műszaki ellenőrzök is :)
  szóval:
  - építkezésekre olyan helyekre ahonnét mindent belátni webkamerákat telepítenék mobil internettel, a tulajdonos kapna egy kódot amivel bármikor megnézheti hogy áll a beruházása, és én is bármikor bármennyi építkezést tudnék ellenőrizni, lenne egy honlap rá, a honlap jó reklámhordozó is egyben, és a referenciákat is könnyen be lehet mutatni, azonkívül könnyen figyelhetők a melósok is :P
  éjjellátó kamerákkal az őrzés védelem is biztosított
  mikor már jól megy a konkurenciához is telepítenék mert természetesen tetszik nekik is ez a lehetőség, így persze a konkurencia figyelése megoldva :P
  - kitaláltunk páran egy két megújuló energiaforrás felhasználást ami nagyon nagyon olcsó és pofon egyszerű, ezt értékesíteném de persze előtte levédeném, vinnék mint a cukrot ilyen energiaárak mellett :P
  persze sok ilyet ki lehet találni még
  - olyan egyszerű jó hőtechnikával készült szerkezetet kell kifejleszteni amivel gyorsan olcsón egyedi igények szerint lehet gazdaságos épületeket készíteni, egy picivel a mostani piaci ár alatt értékesítve a rossz hitellehetőségek miatt tuti tőlünk vásárolnának, mondjuk hál isten így is :P
  - elképzelést segítő internetes honlap
  bármi amit meg akarsz venni, legyen az lakberendezési tárgy, ruha, kocsi, vagy bármi megfogható dolog látványtervező programok segítségével az egyénre szabottan képi 3D formában, akár videóban, vagy szimulációban rövid határidővel (persze ez a vásárolt dologtól függ akár 1 óra de max. 1 napon belül) segítene eldönteni, ha beindul akkor a vásárlói igények felmérése se okoz gondot mivel folyamatosan bombáznak az új igényeikkel :P
  Na egyenlőre ennyi

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 16. 2009, február 28 - 11:25

  Bányai Gyöngyi (nem ellenőrzött)

  Nagyon jó ez a játék, rávett arra, hogy gondolkozzak ilyen, dolgokon. :) Most hirtelen ez jutott eszembe, de remélem, ez csak a kezdet.
  Tehát:
  Kiindulás: M3 az a típusú jövedelem, ami azzal keletkezik, hogy az időmet többszörözöm meg, azaz ennek révén tudom a jelenlétemet kiterjeszteni messze a személyes kereteimen túlra, ezáltal tudok még több embert kiszolgálni.
  Hogyan, mivel lehet sokakhoz szólni?
  1.Én szólok személyesen egyszerre sok emberhez.
  elektronikus magazin
  internetes klub fizetős tagsággal
  előadás nagy közönségnek(előadói tiszteletdíj nagy rendezvényeken, az előadásról készült anyag jogdíja)
  2. Mások beszélnek rólam, és ráadásul ez jó is nekik. (Hozzáadott értékként jelen lenni, másokat erősíteni.)
  a „megbecsült márkanevem” ajánlásával (= a tevékenységemhez kapcsolódó, de nem az én területem vállalkozásait a védjegyemmel támogatni.)
  „reklámarcság” más vállalkozásában
  klubkártya, mellyel a szerződött helyeken (akiknek anyagilag megéri az én ajánlásom) vásárolhat az én klubom tagja
  keresztmarketing
  3.Tanítványokat nevelni, és a tanítványok tanítványait
  franchiese
  MLM

 17. 2009, február 28 - 11:18

  Vajai Béla (nem ellenőrzött)

  1 passzív jövedelem ami nagyon jól működik:

  www.monopol.biz/vb

  Üdv: Béla

 18. 2009, február 28 - 11:01

  Csiga Kati (nem ellenőrzött)

  Sziasztok!

  Habár a skaip igen népszerű én a személyes nem gépi beszélgetés híve vagyok /kicsit régi módi/
  Így ha én nyerek kérlek erre teremts lehetőséget Attila!
  Tehát mohón tanulni, olvasni, rendszerezni és átrakni röktön a gyakorlatba.
  Amíg idáig tehát a "lap aljáig" eljutottam is sokat tanultam és átrakom a cselekvésbe.
  Passziv tudással nem lehet várat építeni azt két kézzel esetleg valamilyen géppel csinálják de a valóságos térben az az itt a FÖLD bolygón fizikai testben.
  Üdv.: Katalin

 19. 2009, február 28 - 10:38

  Bééta (nem ellenőrzött)

  Létező probléma, hogy márakinek van takarítónője, nem szívesen hagyja magára a lakásban, de strázsálni sem fogja mert az milyen már. Ráadásul pont azért fogadott takarítónőt mert nincs ideje.
  Ezért én feltaláltam a gazdaszeme.hu -t, ahol a szerződő takarítóknak mobilinternetes laptopot adok bérbe amihez egy mini drótnélküli webkamera jár, ami online mutatja, hogy mit tesz a takarító éppen a megrendelő lakásában.
  A megrendelő bármikor "ránézhet" a takarítóra.
  Van olyan dolgozó, aki vállalta, hogy bárki ránézhet a világhálón. Ez neki reklám.
  A weboldalon hirdetések (takarítószerek stb.) hozzák a pénzt.
  Ha valakit érdekelnek a részletek az asszisztensemet keresse.

 20. 2009, március 2 - 14:10

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  megnéztem volna az oldalt (gazdaszeme.hu?) de nincs ilyen, sőt, még a domain is szabad... de az ötlet jó :-)

 21. 2009, február 28 - 09:49

  Anikó (nem ellenőrzött)

  Kedves Attila!
  Nagyon klassz dolgot találtál ki megint - no és de jó, hogy újra, épségben itt vagy!

  Amikor ez a bejegyzésed és az első kommentek megszülettek, csak olvasgattam.

  Közben történt egy s más, és rájöttem, hogy borzasztóan egyszerű M3-at teremteni - még nekem is:) - csak nem szabad rágörcsölni és túlbonyolítani a dolgokat.

  Részemről egy infocucc, megfelelő problématudattal rendelkező megfelelő célközönségnek, az infocucc partnerprogramos továbbértékesítése, automatizált webol.
  Nekem ez egyelőre bőven elég:)

 22. 2009, február 26 - 15:01

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  Sziasztok

  Ezt nem rég olvastam és eléggé elgondolkodtató részeket találtam benne :P
  Ha ti is szeretnétek egy jót mosolyogni akkor olvassátok végig :)
  Jó szórakozást, mert ha jól érzed magad előbb teljesülnek vágyaink :)
  Ez az alapgondolata a Titoknak, vagy nem ? :P

  Miért van az, hogy a pizzafutár hamarabb megérkezik bárhová...mint a mentő?
  Miért van rokkant parkoló...a kori pálya előtt?
  Miért rendelnek az emberek dupla sajtburgert, nagy krumplival...és hozzá light kólát?
  Miért nem tudják a nők csukott szájjal...kifesteni a szempillájukat?
  Miért olyan hosszú...a „rövidítés” szó?
  Miért kell a Windows kikapcsolásához... a START gombot használni?
  Miért tartalmaz a citromlé...mesterséges aromákat?
  És a mosogatószert miért...valódi citromlével készítik?
  Miért nincs macskaeledel...egér ízben?
  Miért van kutyaeledel...javított ízzel?...ja és ki mondja meg, hogy mikor elég jó?
  Eutanáziánál miért használnak...steril injekciós tűt?
  A repülők fekete doboza törhetetlen anyagból készül...miért nem az egész repülő?
  Miért nyomja az ember a távirányító gombjait egyre erősebben...ha az elem kezd kimerülni?
  Miért kell kimosni a törölközőket...hiszen már megfürödtünk és csak a vizet itatjuk vele fel?
  Miért van sisak...a kamikaze pilótákon?
  Miért örülnek a betűlevesnek azok...akik nem is tudnak olvasni?
  Ha a szótárban egy szó rosszul szerepel...honnan lehet azt tudni?
  Miért nem csapta le...Noé azt a két hülye szúnyogot?
  Ha veszek egy új bumerángot...hogyan dobom el a régit?
  Miért van zár...az éjjel-nappal nyitva tartó építményeken?

  Ha legalább egyszer elmosolyodtál ezeken a kérdéseken, akkor remélhetőleg egy magasabb rezgésszintre kerültél és így talán segíteni tudtam neked a vágyaid gyorsabb bevonzásában :P

  Szép napot mindenkinek :)
  Egyre jobban
  Miki

 23. 2009, február 26 - 22:40

  Pongor-Juhász Attila

  Nekem nagyon tetszett. Engedelmeddel majd vaalhol felfogom használni...

  köszi

  PJA

 24. 2009, február 27 - 15:47

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  szia Attila!

  most látom hogy te Admint nem úgy használod mint én gondoltam :D
  hát most hogy elolvastam a régebbi bejegyzéseket is rájöttem erre és
  van ez így, de nagyon jót mulattam magamon :D
  szeretek ide feljárni, olvasgatni, tudást meríteni, fejlődni, és már meg is nevettetem magam saját kis hülyeségemmel :D:D:D
  nem is gondoltad volna hogy ilyen szerepe is lesz egyszer a honlapodnak igaz ? :D

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 25. 2009, február 27 - 15:39

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  szia Attila !

  ha a blog bejegyzésem ami mosolyt csalt remélhetőleg a te arcodra is fel szeretnéd használni valaha is valamelyik írásodba akkor nyugodtan, mert bevallom férfiasan, hogy a minap emilen kaptam én is egy barátomtól
  de úgy gondoltam hogy a nagy kacagást amit okozott nekem mindenkinek át kell élnie :)
  amúgy a választ úgy kezded hogy Admin :)
  nos Admin a www.thesecret.hu oldalon nem én vagyok hanem az oldal egyik atyja :P
  én egyszerűen csak szikla néven vagyok ott regisztrálva
  ezzel a becenévvel egy barátom illetett meg még régebben, mert elég szilárd meggyőződéseim vannak bizonyos dolgokról, és mert úgy éltem akkoriban az életem hogy .... na de ezt majd máskor :P
  köszönöm a válaszodat
  jól esett

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 26. 2009, március 2 - 14:02

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  A "véletlenek"

  Régóta fel vagyok iratkozva PJA hírlevelére, de most jöttem fel először hozzászólni valamihez, mert tetszett ez az ötletelősdi, imádok brainstormolni :-) Olvasom nagy érdeklődéssel a hozzászólásokat, és meglepetten látom hogy még rólam is beszélgettek :D

  Témánál vagyunk :-)

  Attila, kérlek fogadd el Sziklának ezt a hozzászólását is, hiszen én magam is egy M3-as jövedelemforrás vagyok! :D

 27. 2009, március 2 - 18:05

  Szikla Miki (nem ellenőrzött)

  Szia Imi :)

  látom kedves Secret Admin hogy te is itt olvasgatsz fejlődsz :P
  jó kis oldal ez is, sokan összejöttünk egy gondolkodásúak :)
  és tetszett az rásod is jól összegezted az M3-at látszik itt is a felkészültség :P

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 28. 2009, február 26 - 14:44

  Ognito Ink (nem ellenőrzött)

  Rengeteg passzív jövedelemforrás létezik.

  A világ körülöttünk tele van megoldandó problémákkal. Ha csak kimegyünk az utcára, szembe jönnek a megoldandó problémák: vajon hányan lennének hajlandóak fizetni azért, hogy
  -ne legyen sáros-koszos a cipőjük?
  -ne fázzanak meg?
  -ne kapják el az influenzát?
  -időben odaérjenek ahova igyekeznek?

  Azok, akiknek "jó szemük" van ezen problémák meglátására, és elég kreatívak ahhoz, hogy a megoldást is megtalálják, azok tulajdonképpen feltalálnak egy potenciális passzív jövedelemforrást.

  Csakhogy a feltaláláshoz más képességek szükségesek, mint a működő üzlet létrehozásához.
  A működő üzlethez némi vezetői tapasztalat és az üzleti modellek működtetésének ismerete szükséges. Persze üzleti modellekből is könyvtárnyi van.

  A "jó szeműek" rögtön láthatják, hogy ez itt egy megoldásra váró probléma :)

  Az én elképzelésem tehát egy olyan online vagy offline fórum, ahol passzív jövedelemforrások, illetve potenciálisan passzív jövedelemforrások adhatóak-vehetőek, mint egy piacon. A fórum védené az eladók és a vevők jogait és érdekeit, szerény jutalékért cserébe - ami már önmagában passzív jövedelemforrás is egyben. Emellett én, mint üzemeltető így birtokába jutnék a lehető legtöbb zseniális passzív jövedelemforrásnak is, természetesen :)

  Attila, ha a feladat az volt, hogy "... szedj össze minél több ilyen M3-as passzív jövedelem típust!", akkor ez egy módszer erre :)

 29. 2009, február 26 - 22:42

  Pongor-Juhász Attila

  Nagyon okos vagy!

  Valóban jól látsz már a pályán. Gratulálok!

  Kár, hogy nem vállalod fel magad!

  PJA

 30. 2009, február 26 - 22:54

  Ognito Ink (nem ellenőrzött)

  Nem lenne fair... a verseny tisztasága
  érdekében :)

  Ugyanis oktatom is azokat a módszereket,
  melyekkel bárki elérheti, hogy másképpen,
  más síkokon, más volumenekben gondolkodjon.

  Köszönöm a dicséretet. Tőled ez érték.

 31. 2009, február 26 - 23:07

  Pongor-Juhász Attila

  Oktatod csak vagy pénzt is csinálsz már belőle?

 32. 2009, február 26 - 23:29

  Ognito Ink (nem ellenőrzött)

  Lényegretörő! :)
  Ez tetszik! :)

  Úgy érzed, ha válaszolnék a kérdésre, akkor könnyebben ki tudnád találni ki vagyok? :)

 33. 2009, február 23 - 19:13

  Miki (nem ellenőrzött)

  Szia Attila

  Ismét olvasgattam és fejlődtem valamicskét így még több és több dolgot vonzok életembe és vállalkozásomba :)
  Ismét csak rájöttem hogy akkor kaphatsz többet ha többet is adsz :)
  Ha viszont igazán sokat akarsz kapni akkor sokkal többet kell adnod mint amit elvárnak és ez így helyes, ok okozati kapcsolat. A vonzás meggyorsítható és hatványozottan több dolog adatik meg ha képessé válik az ember hatványozottabban többet is adni és ez így helyes :)
  Én ma Műszaki ellenőrként végeztem és így mégtöbbet tudok nyújtani a cégemmel, így még többet is fogok kapni :P
  És egy jó kis idézet a végére :
  "A világ mindaddig nem tartozik Neked semmivel, amíg csak
  annyit csinálsz, amennyit megkívánnak Tőled. Ám amint egy
  kicsivel is többet teszel, adósoddá teszed a világot."
  Harry White
  Remélem mielöbb olvashatom az új blog bejegyzésed és fejlődhetek tovább :)
  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 34. 2009, február 26 - 11:55

  Pongor-Juhász Attila

  Hamarosan érkezik a folytatás...

  PJA

 35. 2009, február 10 - 22:54

  Miki (nem ellenőrzött)

  Szia Attila :)

  Elsősszőr kiépíteni egy MLM hálózatot, tök mind1 milyen, aztán a hálózatodra rá tudnál húzni még egyet és még egyet :P Az első ha működik hoz annyi pénzt minden benne lévőnek hogy szívesen átfuttatja rajta a többit is, egy hálózat több haszon, plusz az ingyenes utakat is sorra megnyered így nem kell költeni nyaralásra :P
  Aztán a lóvét befekteted lakásokba amiket olcsón meg tudsz most venni mert a bank élőbb utóbb árverezi a hitel képtelenek lakásait, akik nálad lakhatnak albérletbe tovább a saját lakásukba, nem szép de működhet.
  Aztán nyitni egy két kocsmát, mert a magyar sajnos iszik, főleg ha rosszul megy a sora.
  Aztán nyitnék egy két meditációs központot, azoknak akiknek már kinyílt a szeme, ez egy világhálózat lenne már :)
  Aztán nyitnék egy fitnesz világ hálózatot, mert ez mostanában hiába elcsépelt egy két ember rájött már az ősi mondásra Ép testben épp lélek :P Na itt nem táplálkozási tanácsok meg csoda fogyi receptek lennének, hanem megmutatnám az embereknek hogyan lehet magunkat szép egészséges fitt-nek látni és ha erre még ráedzenek csoda dolgok érhetők el (ez tapasztalat)
  Vennék autóflottát, mert most olcsón lehet új kocsit venni és bérbe adnám monopól helyzetben lévő cégeknek, Gáz Villany Víz, nem kell nekik autóra költeni az én flottám használják, amelyik autómárka többet ígér (nem csak árban, hanem fenntartás olcsóságában) annak a kocsijai lennének a flottában, ezt is lehetne nemzetközi szinten nyomni.
  Városokban megszerezném a tömegközlekedést, mert ennél sokkal színvonalasabban is lehet nyomni, fele főnökkel jobban megfizetett udvarias pilótákkal és utaskísérőkkel, mint repülőn, segit le fel szállni, csomagokat fel-le pakolni, nyáron hideg ásványvíz benne van a jegyárban, itt megegyeznék valamelyik ásványvíz gyárral, neki is fix nekem is fix lóvé :P
  Lakóparkoknak az újrahasznosítható energia ellátását kiépíteném, van egy két nagyon jó ötletem ami olcsó de hatékony (de ezt megtartom most magamnak :P )
  Online ingyenes meditációs oldalt nyitnék ami segít az embereknek pénzt vonzani és problémákat leküzdeni, profi csapattal és mivel a látogatottság fullon lenne így a befolyt reklám bevételeket szétdobnám az oktatók és köztem mindenki egyenlő mértékben részesülne, ez elég ösztönző szerintem :) plusz mindig más helyszínen havi összejövetel amire a netesek csatlakozhatnak ugyanúgy, persze ez is ingyen, na meg persze ezen a honlapon természetesen belinkelem az összes többi cégemet is ingyen ha már úgyis mindenki látogatja, Egy kis ingyenreklám :P
  Most elmondom az induló tőkém megszerzését, Lottó 5 főnyereményt programozok, és nyerek is :)
  Ha az ötletbörze fele már megvalósult felveszek egy profi aszisztens csapatot jó fizetésért, aminek a kiválasztásában segít Kelkó Tamás És Attila is na meg az Univerzum, csak azért hogy legyen időm élvezni az életet :P
  És mikor már a csúcson vagyok és a birodalom működik, elkezdek adakozni annyit hogy a családom és én életem minden területe anyagilag biztosított legyen, a többit szétosztom a szegényebb vonzásuak között :)
  És mivel ekkor már a boldogság csúcsa felett járok több millió kilométerrel, elkezdem a világot körbeutazni a kis családommal és mindenki akit érdekel ingyen vagy kisebb ellenszolgáltatásért (erre a fitnesz Norbi mondta a nagy igazságot, amikor ingyen fogyasztott embereket azok pillanatok alatt visszahíztak, amikor súlyos árat kért mindenki megtartotta a súlyát, ezért inkább valamilyen összeget kérnék, na nem túl magasat) elmesélem nálam hogy megy a vonzás :P
  Na még van kb millió ötletem de szerintem egyenlőre ennyi.
  Szép napot
  És egyre jobban:
  Miki

 36. 2009, február 14 - 06:32

  Pongor-Juhász Attila

  Hamarosan egy újabb blogban további információkat osztok meg.

 37. 2009, február 16 - 21:07

  Miki (nem ellenőrzött)

  Szia Attila!

  Jó ötlet volt ez a verseny :P Megnyugtató hogy ennyi kreatív ember él itt Mo-n :)
  Már várom a végkifejletet :)
  Remélem tudunk majd személyesen is beszélni.

  szép napot
  egyre jobban
  Miki

 38. 2009, február 9 - 16:47

  Ötlet Gábor (nem ellenőrzött)

  végül megcsinálni, még mielőtt bárki más észbe kapna...

  Szép napot!

 39. 2009, február 9 - 11:27

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy már létező kompetenciát, tudást átformálni úgy, hogy ne a termék/szolgáltatás váljon egyedivé a piacon, hanem a megvalósítás módja. Aztán ezt az üzleti modellt eladni. Pl. topless kocsimosó - bár ez sarkított példa.

 40. 2009, február 9 - 11:08

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Szert tenni speciális információkra/adatbázisra és annak a tartalmát értékesíteni. Ilyenek pl. a valós idejű tőzsdeinformációk, de a halapenz.hu oldal is elmehetett volna ilyen irányba, ha nem tiltják be. Másik példa a www.idokep.hu oldal, bár az nem elég speciális ahhoz, hogy el lehessen adni.

 41. 2009, február 9 - 11:04

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Gazdag nőt elvenni házassági szerződés nélkül aztán örökölni - (Ez egy versenyen kívüli tipp! :)

 42. 2009, március 2 - 13:42

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  Gazdag nőt elvenni önmagában még egyforrású, és nem terjeszted ki vele a személyes kereteiden túlra a jövedelmet, sőt ez eléggé a személyes kereteken belüli :-D

  Viszont Both Gábor ötlete (milliomos társkereső pont hu) nagyon hasonló a tiedhez, csak ő egy rendszert is kitalált hozzá, és az már M3 típusú jövedelmet hoz neki.

  :-)

 43. 2009, február 14 - 06:42

  Pongor-Juhász Attila

  Ismered azt a kérdésemet, hogy milyen árat vagy hajlandó megfizetni a céljaidért?
  Nos, ez hosszú távon túl költséges és fájdalmas lehet...-:)

 44. 2009, február 9 - 10:58

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Felépíteni egy jól működő céget és utána bérbe adni. Tehát nem franchise, hanem az üzemeltető fizet. Utána felépteni a következőt...

 45. 2009, február 14 - 06:44

  Pongor-Juhász Attila

  Imre!

  Nagyon kreatív vagy!

  Ráéreztél az alapokra.

  Hamarosan írok egy újabb blogot ebben a témában, s majd akkor hirdetek győztest!

  köszi a részvételt
  Attila

 46. 2009, február 14 - 10:14

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Ne csigázz, Attila, ne csigázz...

 47. 2009, február 9 - 10:51

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Megszerezni egy sokak által használt termék kizárólagos gyártási jogát és bérmunkában legyártatni (pl. valahol olvastam, hogy x márkájú halotti urna az USÁ-ban 63%-kos aránnyal piacvezető).

 48. 2009, február 9 - 10:39

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Olyan weboldalak létrehozása, amelyknél a tartalom frissítése kiadható alvállakozónak, de az ott elhelyezett AdWords hirdetések több bevételt termelnek, mint az oldalak + alváallakozó költsége.

 49. 2009, február 9 - 10:38

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy állami tevékenység monopóliumának megszerzése és utána kiadni alvállalkozónak a munkát. Pl. OFFI

 50. 2009, február 9 - 10:34

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Művészeti alkotás létrehozás és folyamatos bevétel a jogdíjakból.

 51. 2009, február 9 - 10:29

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy speciális szoftver kifejlesztése, amely egy kicsi, de fizetőképes piac problémáira nyújt megoldást. Ilyenek pl. az útnyilvántartás szoftverek, de szerintem még számtalan ehetőség lenne. Pl. adó- és járulékoptimalizáló szoftver.

 52. 2009, február 9 - 10:26

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy elég nagy piacot megmozgató problémára kifejleszteni egy bizonyítottan hatékony megoldást, amely tanítható és van annyira egyedi, hogy ne legyen könnyen másolható. Uána kiképezni pár trénert, akik képzik a vevőket.

  Ilyen terület pl: értékesítőkiválasztás, munkatárskiválasztás, értékesítők képzése, család- és egyéni terápiás módszerek.

 53. 2009, február 14 - 06:38

  Pongor-Juhász Attila

  ez az!

 54. 2009, február 9 - 10:20

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Olyan tárgyak összegyűjtése, amelyek értéke megy fel az idővel és idővel piacra dobni.
  Nemcsak a műkincsekre gondolok, hanem inkább egy réspiac termékeire. Pl. amikor eladtam a "Bizonyítottan működő hideghívási technikák" c. antkivár könyvemet, kb. 10 példányt el tudtam volna belőle adni, mert lett volna rá kereslet.

 55. 2009, február 14 - 06:41

  Pongor-Juhász Attila

  Amenyiben egy céget hozol erre létre, s Te a tulaj vagy, s a munkatársaid végzik a munkát, akkor igen ez is M3-as jövedelem.

 56. 2009, február 9 - 10:13

  Szilárd (nem ellenőrzött)

  1.a) Jelenlegi edzéseim videófelvétele, azok elméleti részének összeállítása és publikálása.
  1.b)Később ezeket rendszerbe szedve komplett oktatási anyagok összeállítása. Egységcsomagokkénti értékesítése, természetesen automatizálva :).
  2. Mások által összeállított oktatóanyagok számára tárhely és értékesítési felület biztosítása, értékesítések utáni jutalékért.

 57. 2009, február 14 - 06:39

  Pongor-Juhász Attila

  Jó az irány, gondolkodj bátran tovább!

 58. 2009, február 14 - 16:18

  Szilárd (nem ellenőrzött)

  1.a és b után, az anyagok alapján felépített bizalommal és hírnévvel meghívott "előadó"-ként, vagy saját szervezésben szemináriumok (1-2 napostól akár 1 hetesig) tartása, és ezeknek a szemináriumi anyagoknak az értékesítése online, illetve offline (CD, DVD) formában.

  3.a) Az általam megszerzett tudásanyag szűkített célpiac számára történő átdolgozása,
  3.b) illetve népszerű más terülletekkel való összekombinálása. Pl. személyiségfejlesztés, csapatépítés, önismeret, stresszkezelés, konfliktuskezelés, stb.,
  és ezeknek az anyagoknak az értékesítése szemináriumokon más szakértőkkel együtt, vagy akár saját speciális szemináriumokon.

 59. 2009, február 9 - 10:11

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy cég üzemeltetéséhez ismeretek közül egy szűk, de fontos területen szakértővé válni (pl. PJA, de ott van Erzse Tibor is) és a tudást eladni, csomagokban, infotermékben.

 60. 2009, február 9 - 10:07

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy sikeres és hagyományteremtő rendezvény megszervezése, a módszer szabványosítása és utána a megrendezés jogának bérbeadása - ez ha nem is havi, de rendszeres bevételt hoz.

 61. 2009, február 9 - 10:04

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy olyan személyisgfejlesztő-terápiás módszer megtanulása, amelynek az elsajátítása hosszú évekig tart, kevesen végzik az országban; de nem kamu és ezoterikus, hanem államilag elismert és komoly, valóban működő módszer. Ilyen pl. a pszichodráma (www.pszichodrama.hu)
  Utána ezt összehozni az üzleti világban lévő tapasztalataiddal és egy olyan térning kifejlesztése, amelyet gyakorlatilag senki sem képes megtartani helyetted, mert nagyon sokat kellene befektetnie hozzá. S persze a hozzákpcsolódó infotermékek, stb.

 62. 2009, február 14 - 06:37

  Pongor-Juhász Attila

  Ez nem jó, mivel ez aktív jövedelem. Azonban, ha Te kiképezel egy tréner csapatot, akik neked licencet fizetnek, az már ide illik!

 63. 2009, február 9 - 09:54

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Egy eleve keresett termék kizárólagos területi képviseletének megszerzése, ahol az anyacég biztosítja a marketinget és teszi alám az érdeklődőket, az én dolgom pedig csak a kiszolgálásuk. S ez a kiszolgálás nem az én személyemhez kötött, hanem igénybevehetek teljesítési segédet.

 64. 2009, március 2 - 13:30

  Szilágyi Imre (nem ellenőrzött)

  Amit írtál az pont egy franchise jog megvétele és hasznosítása. Érdekes megközelítés, hogy ugyanaz a dolog mindkét oldalról (aki eladja és aki megveszi) ugyanúgy M3 típusú. Elkezdhetnénk vitatkozni ezen, de valami van benne, hiszen a franchise egy kész üzleti RENDSZER értékesítése egy sajátos rendszerben. Vagyis aki eladja a franchise jogot, az is egy rendszert hoz erre létre, aki megveszi, az pedig egy rendszert kap, mindkét rendszer pénzt termel, és megsokszorozza az időd és energiád.

  Attila szerintem elég tágan fogalmazta meg az M3 definícióját, és tényleg beleérthető lehet mindkettő.

 65. 2009, március 2 - 22:41

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Nem franchise-re gondoltam. Azért nem, mert ott a megvalósítás módja teljesen szabványosítva van.

  Úgy képzeld el, hogy pl. csak nálam lehet x biztosító kötelező biztosítását megkötni adott földrajzi terülteten. Én felveszek erre több embert és ennyi. De nem kapok a biztosítótól a kizárólagosságon és a terméken és az elérendő eredményeken kívül semmilyen instrukciót.

 66. 2009, február 9 - 09:51

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Speciális hirdetési portál létrehozása (amelyet a bevezetés után szintén elvezényelhet egy asszisztens), piacvezetővé válik az adott (földrajzi vagy más pszichográfiai jellemző szerinti területen és utána csak a bevételt hozza.
  Lásd az oldalam béta változatát. :)

 67. 2009, február 9 - 09:47

  Tulok Imre (nem ellenőrzött)

  Internetes portál, amelyen vagyonbiztosítást lehet kötni. (Mögötte saját alkuszcég). Szerintem az első év végére fel lehet venni egy vagy több asszisztenst, akik végzik a tevékenységet, automatizálni a marketinget a meglévő ügyfelek felé és a passzív jövedelmet két dolog biztosítja: a folyamatos értékesítés a bővülő címlistának + a biztosítók speratív jutaléka.

  Más: meddig tart a játék?

 68. 2009, február 8 - 20:55

  Orbánné Kranyik Anikó (nem ellenőrzött)

  Nem egészen értem, mire gondolsz, kedves Attila.

  A hozzászólók által felvázoltak túl egyszerűnek tűnnek. Hazánkban is vannak tanácsadók, de mintha kezdene lerágott csont lenni az ilyesfajta üzletág, amiből előbb-utóbb, ahogy szaporodnak, már nem biztos hogy jól meg lehet élni... Nem kritikának szánom, de kérdés az is, hogy mennyi lesz végül az érték-teremtő erő ezekben?

 69. 2009, február 9 - 05:07

  Pongor-Juhász Attila

  Igazad van!

  Az eddigi ötleteket már ismerjük. és mégis nagyon kevesen csinálják.

  De, a lényeg, hogy végtelen számű M3-as jövedelem forrást tudunk kitalálni és működtetni.

  De ehhez gondolkodni kell!

  Hajrá, még folytassátok.

  Bob Proctor-nak több,mint 100 van!
  Attila

 70. 2009, február 9 - 00:08

  Schilling Péter (nem ellenőrzött)

  Kedves Anikó!

  Ez csupán attól függ, hogy mennyire tudod lézer pontossággal meghatározni, hogy milyen embereknek milyen problámájára nyújt megoldást a tudásod.

  Minnél inkább szűkíted a kört annál kifogyhatatlanabbá válik a bőségszarú.

  Aahány ember annyi probléma, és mindig lesznek olyanok, akiknek pont a Te megoldásod jelenti a megváltást adott életkörülmények között.

  Ezt a területet kell megtalálni, persze úgy, hogy az legyen a szenvedélyed, amiről beszélsz. Akkor garantáltan nincs konkurenciád.

  Ez a kék óceán stratégia lényege.

  Péter

 71. 2009, február 8 - 15:44

  Schilling Péter (nem ellenőrzött)

  Sziasztok!

  A többforrású jövedelmek szerintem, a saját tudásod különbözőféleképpen átadott változataiból származnak.

  Ilyenek az infotermékek, az előfizetéses rendszerek, zárt vagy nyílt fórumok és blogok, a szemináriumok.

  A lényeg, hogy van egy témád, ami sok embert érdekel, akkor nem egyenként foglalkozol az ügyfeleiddel, hanem igyekszel az idődet úgy befektetni, hogy az abból keletkező eredmény segítségével minél többeket szolgálsz ki.

  Egy példa. Tartok egy szemináriumot, aminek a hanganyagából CD-ket készítek teszek mellé egy jegyzetet az előadás diáiból és kaptam egy olyan terméket, amit rengeteg emberhez rövid idő alatt eljuttathatok, pedig csak egyszer tartottam előadást.

  Ilyen lehet egy zárt fizetős blog, ahol a VIP előfizetőidnek válaszolsz a személyes kérdéseire a témádban, de úgy, hogy azt a többiek is olvashatják, tehát minden válasz amit egyénileg adsz egyben akár több ezer ember számára lehet érték, aki csatlakozik az előfizetéses rendszeredhez.

  Ezt kiegészítheted oktatóanyagokkal is, amik a kérdésekből keletkeznek, ezek az anyagok általános problémákra nyújtanak megoldást az ügyfeleid részére,
  de úgy, hogy közben csak 1x készítetted el az anyagot és ügyfelek 1000-it éred el vele.

  Én személy szerint azért hagytam abba az egyéni terápiát, mert nagyon sok időt vitt el és kicsi
  volt a hatékonysága.

  Jelenleg egy 30.000 fős listának adom át a tudásom hétről hétre, szerintem ez M3 típusu üzlet. Szemináriumokat tartok, aminek az anyagából oktatócsomagot készítek, hogy később bárki hozzájusson, az egyszer már összeszedett tudásanyaghoz.

  Péter

 72. 2009, február 9 - 05:08

  Pongor-Juhász Attila

  Péter,

  ez tök jó!

  Mondj újabbakat!
  Attila

 73. 2009, február 9 - 08:45

  Schilling Péter (nem ellenőrzött)

  Ilyen jövedelemforrás lehet még egy általam készített TV műsor licence, ami szintén az embereket szolgálhatja a tudatosság építésével.

  Vagy készítek egy filmet, ami szintén sokakat érdekelhet, akkor az is lehet M3 jövedelemforrás.

  Nem is biztos, hogy sok tőke kell ezekhez, sokkal inkább a megfelelő embereket kell vonzani hozzá, akik fantáziát látnak benne.

  Péter

 74. 2009, február 14 - 06:34

  Pongor-Juhász Attila

  Kezded érezni! Gratulálok.

 75. 2009, február 9 - 08:41

  Schilling Péter (nem ellenőrzött)

  Szia!

  Ami most hírtelen jut eszembe, hogy a tudásomból
  egy másoknak is átadható képzési rendszert építeni
  fel, ami akár a világ összes nyelvére lefordítható.

  Tanítok valamit itthon, ami tudom, hogy a világ minden
  táján gondot jelenthet az embereknek és ez a valami
  eljut a világ minden tájára, anélkül, hogy én magam
  ott lennék.

  Ilyen lehet még a témában megírt "Bestseller", amit nekem kell bestsellerré tennem a jó marketinggel, azért, hogy kiadhassák a világ minden pontján. Ez is lehet M3 típusú jövedelem

  Még írok, de gondolkodnom kell... :)

  Péter

 76. 2009, február 8 - 13:52

  Rácz Péter (nem ellenőrzött)

  Létre kell hozni és bejáratni egy üzleti modellt , majd franchise jogot készíteni belőle,majd jutalékért és/vagy fixdíjért továbbadni. A lényeg, hogy mindenki jól jár:-)

  A vevő megkap egy kész módszertant és keretet, nem kell szenvednie a kezdeti tanulás nehézségeivel. A jogot átadó, pedig kitejesztheti így "hatalmát" jóval nagyobb körökre

 77. 2009, február 9 - 05:04

  Pongor-Juhász Attila

  oké, ez már 1.

  Tudsz-e még többet felsorolni?

  Attila

 78. 2009, február 8 - 11:01

  Savanya Erzsébet (nem ellenőrzött)

  Szia Attila!

  Ez nagyon izgalmasan hangzik!:)
  Kíváncsi vagyok, hogy ki mivel rukkol elő. A játék meddig tart?

  Üdv:
  Lis
  *******************

Hozzászólások

Sziasztok! A mai hírlevél és

Sziasztok!

A mai hírlevél és az azt követő M3-as jövedelem említése kapcsán kerültem ide. Rágugliztam. :) Sajnos eddig még nem hallottam ezt az elnevezést. Csak ámulok és bámulok... :)

vonzás

Hello!

Ha az ún. vonzás törvénye igazi törvény - bár nem tudok róla, hogy tudományosan bizonyították volna valaha is, akkor mivel magyarázod, hogy sok millió ember lottózik, minden héten arra gondol, hogy megnyeri a főnyereményt, elképzeli évtizedeken át és mégsem nyeri meg. Meséld el légyszi, hogy lehet 5-ös találatot elérni a Lottón, és hogy neked hányszor sikerült eddig. A törvény értelmében ugyebár minden héten sikerülnie kellene.

Értékesítési hálózat kiépítése

Sziasztok!

Én most hálózatok építésében gondolkodom.
Az egyik egy ajánlói rendszer, amit Bob Proctor is támogat a saját csapatával, képzési rendszerével.

E mellett egy üzletkötői csapat kiépítésén is dolgozom.

Mindkettőből M3 típusú jövedelmet remélek pár éven belül.

Tamás

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
9 + 0 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4